Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Απόψε - κάτι τελείως διαφορετικό

Σήμερα δεν θα γράψω για γάμους, ούτε για βαπτίσεις, ούτε για μπομπονιέρες. Σήμερα νιώθω την ανάγκη να γράψω μόνο για μια ευχάριστη διαπίστωση, μέσα σε ένα καθ' όλα δυσάρεστο κλίμα, το κλίμα των ημερών στην Ελλάδα.
Διάβαζα νωρίτερα τα σχόλια αναγνωστών σε μια ανάρτηση στο blog μιας κοπέλας, της μέσης ίσως Ελληνίδας (έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση). Η ανάρτηση σκοτεινή, θλιβερή, αντανακλά τον ψυχισμό ενός ανθρώπου που χάνει την γη κάτω από τα πόδια του. Τα σχόλια όμως!...
Τα σχόλια με εξέπληξαν τόσο ευχάριστα. Αθηναίοι, Έλληνες, που παραμερίζοντας τα δικά τους προσωπικά προβλήματα, διέθεσαν λίγο από τον χρόνο τους (και όχι μόνο) για να στηρίξουν αυτό το κορίτσι, για να πουν έναν καλό λόγο, να προτείνουν μερικές ουσιαστικές, πρακτικές λύσεις, να δείξουν αλληλεγγύη!
Και δε νομίζω πως στα προηγούμενα χρόνια,  της ευμάρειας, θα το έβλεπε κανείς αυτό συχνά. Ομολογώ λοιπόν, με κάθε ειλικρίνεια, πως συγκινήθηκα και ένιωσα μια συγκρατημένη αισιοδοξία.
Ίσως, εάν άρχισε να αλλάζει η ψυχοσύνθεση του Έλληνα, ίσως με τον καιρό να δούμε να αλλάζουν και άλλα πράγματα προς το καλύτερο. Και ίσως προς το παρόν, να βρίσκονται και τρόποι να ανακουφίζονται λιγότερο ή περισσότερο, όσοι έχουν βρεθεί στις χειρότερες στιγμές τους!
Αυτά τα λίγα, όχι πολύ σχετικά με το περιεχόμενο του blog μας, συγχωρήστε με!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου